Post Poker van Gratisgokje.nl
Dit is de meest populaire versie van Video Poker Jacks or Better.
Voor een winnende combinatie ben je minimaal een
Pair of jacks (twee boeren) of hoger nodig.

Speel dit spel nu.

Post Poker

Dit is de meest populaire versie van Video Poker Jacks or Better. Voor een winnende combinatie ben je minimaal een 'Pair of jacks' (twee boeren) of hoger nodig. Om het spel te beginnen bepaal je eerst je inzet, welke 1 tot 5 credits kan zijn. Bepaal dit met de knoppen 'Bet One' of 'Bet max'. Met de knop 'Bet One' kun je de inzet telkens met 1 credit verhogen, maar je kunt ook doorklikken totdat je weer op 1 credit staat. Bij 'Bet Max' start het spel automatisch en bij gebruik van 'Bet One' klik je op de knop 'Deal' om het spel te starten. De knop 'Deal' functioneert ook als herhaalknop om met de laatst gekozen inzet opnieuw te spelen.

Zoveel te hoger de inzet, zoveel te hoger is de uitbetaling bij een winnende combinatie. Wanneer je een inzet kiest dan licht de bijbehorende kolom in de wintabel rechtsboven in het spel op. De computer geeft je vijf kaarten. Kies welke kaarten je wilt houden en welke je weggooit.

Heb je direct al een winnende combinatie, dan wordt deze automatisch vastgehouden. Om zelf een kaart vast te houden klik je deze 1 maal aan of je klikt op de tekst 'Hold', herstellen doe je door er nogmaals op te klikken. Klik dan op de 'Deal' knop, waarop de computer je, afhankelijk van de hoeveelheid kaarten die je vast hebt gehouden, een aantal nieuwe kaarten geeft.

Of je wint of verliest hangt af van de vraag hoe goed je pokerhanden zijn. Dit Video Poker spel wordt gespeeld met een standaard 52-kaarten spel. De kaarten zijn gewaardeerd naar de waarde van het nummer op de kaart of de waarde van de afbeelding. De waardering van hoog naar laag is als volgt: Aas (A), Koning (K), Koningin (Q), Boer (J), 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2. De Aas kan echter ook gebruikt worden om een lage straat (Straight) te completeren; A, 2, 3, 4, 5. Naast de nummers en afbeeldingen van de kaarten, bepalen ook de vier symboolsoorten de waarde van een Pokerhand, te weten de Schoppen (S), Klavers (K), Ruiten (R) en Harten (H). Zie de volgende voorbeelden:

1. Royal Flush
- A, K, Q, J, 10 met zelfde symbool
(ex.: 10S, JS, QS, KS, AS)

2. Straight Flush
- Straat van 5 met zelfde symbool
(ex.: 4R, 5R, 6R, 7R, 8R)

3. 4 of a Kind
- 4 kaarten met dezelfde waarde
(ex.: 7S, 7K, 7R, 7H)

4. Full House
- 3 plus 2 kaarten met dezelfde waarde
(ex.: 3R, 3S, 3K, KS, KH)

5. Flush
- 5 kaarten van dezelfde soort
(ex.: 3H, 7H, 10H, QH, AH)

6. Straight
- 5 kaarten op volgorde van waarde
(ex.: 5K, 6R, 7KC, 8H, 9S)

7. 3 of a Kind
- 3 kaarten met dezelfde waarde
(ex.: JH, JS, JR)

8. 2 pair
- 2 paren kaarten met dezelfde waarde
(ex.: 5H, 5S, 9K, 9S)

9. 1 pair / Jacks or Better
- 2 kaarten met dezelfde waarde, gelijk of hoger aan een Boer
(ex.: AS, AR).